Het Bestuur

logo dhc 

2015 10 10 Bestuur1

 

Sylvia2    Sylvia Plette

→    Sylvia Plette, 35 jaar, geboren en getogen in Deventer. Gaf tien edities van het Deventer magazine uit, met daarin volop aandacht voor de historie van de stad. Het magazine Koekmag staat tijdelijk ‘on hold’, de interesse in de historie van de stad is er niet minder om. Opgegroeid op de Worp, zodoende duizenden keren kunnen genieten van de skyline van Deventer. Al was constant die brug over fietsen – vooral met tegenwind – niet altijd een hobby. Het uitzicht op de Lebuinustoren is geweldig, vooral omdat je in de binnenstad al die mooie stadstuinen dan zo goed kunt zien die op de begane grond geheim blijven, omdat ze vaak verscholen liggen achter een hekken of huizen.

Tina    Tina Nieuwenhuis

    Tina Nieuwenhuis, 25 jaar, verzorgt sinds juli 2014 de uitnodiging en de administratie van het Deventer Historisch Café. Ze is bij het aantreden van het nieuwe bestuur in 2015 bestuurslid geworden. Heeft een secretariële achtergrond. Werkt momenteel als museummedewerker bij het Deventer Verhaal in het Speelgoedmuseum en museum De Waag. Ze doet verder kleine administratieve klussen voor enkele stichtingen in Deventer. De mooiste plek in Deventer is de Waag, waar ze ooit begon te werken als stagiaire en suppoost. Door haar werk bij de Musea en haar rol bij het Deventer Historisch Café heeft ze veel geleerd over de geschiedenis van Deventer.

  ruud4    Ruud Johannes

    Ruud Johannes, geboren in 1944 te Deventer. Werkzaam geweest als ontwerper van textieldessins in West-Afrika en van keramische producten in Maastricht. Zodoende 35 jaar ‘buitengaats’ geweest, maar alweer vijftien jaar terug in Deventer, de stad die hij nooit uit het oog verloor. Op elk tijdstip en in ieder jaargetijde is de aanblik van onze stad, gezeten in de trein wanneer deze de IJssel passeert in welke richting dan ook, wonderschoon! Is vrijwilliger bij de Stichting Industrieel Erfgoed Deventer (SIED) waar hij zich onder meer bezig houdt met het restaureren van oude muurreclames. Deel uitmakend van het nieuwe bestuur van het Deventer Historisch Cafe gaat hij het ‘potje’ beheren en u net als zijn voorganger Jan Eeftink aansporen tot het doen van ruimhartige donaties!

 Arno    Arno Dijkhof

    Arno Dijkhof, geboren te Deventer in 1965. Actief in de Stichting Industrieel Erfgoed Deventer (SIED) en is de auteur van het boek Deventer Industriespoor 1925-2003. De afgelopen jaren heeft hij aan het samenstellen van dit boek over de geschiedenis van het industriespoor gewerkt. Hij vindt Deventer niet te groot en niet te klein. Alles is er en het is geweldig om door de oude straatjes te slenteren en hoewel je de stad denkt te kennen, is er altijd wel weer iets nieuws te ontdekken. De enorme betrokkenheid van iedereen bij de stad stimuleert hem om ook een bijdrage te leveren. Momenteel is hij bezig met een boek over de geschiedenis van het Station Deventer.

 

AfdrukkenE-mail